Wednesday, March 22, 2017

Updated My Another Blog!

Bismillah.

Just so you know, I have already updated my bilingual blog, finally! Haha thanks to Timah The Little Miss Diva. Who's Timah by the way? Click here to know! http://bilingual-ummi.blogspot.my/2017/03/lots-of-mix-tapi-kecek-kelate.html

Tuesday, March 21, 2017

Lagi Tentang Menulis

Bismillah.

Nak tahu kenapa saya rasa susah sangat nak update blog? Bukan sebab tak ada topik, tapi sebab kalau boleh saya nak tulis di sini tentang sesuatu yang saya tak tulis di tempat lain, yang tak ada di IG, FB atau Twitter saya. Saya cuma nak pembaca rasakan sesuatu sisi yang berlainan tentang diri saya setiap kali mereka baca apa yang saya tulis di sini. :)

Menulis ni kena konsisten, kalau lama tak menulis, memang idea tu rasa berkarat dan bahasa rasa macam tersekat untuk diluahkan. Saya terlalu sukakan menulis, terlalu suka bercerita, kadang-kadang tak fikir pun samada yang ditulis tu bermanfaat untuk orang lain atau tidak. Sesekali memang terfikir untuk menulis hanya yang formal atau ilmiah tapi macam tak jadi diri sendiri pula rasanya. Sebab saya pun suka bercerita tentang pengalaman serta kenangan yang pernah saya alami. :) Asalkan yang ditulis itu bukan sesuatu yang berdosa, inshaAllah tak ada masalah untuk dikongsi. Lagipun, apalagi cara untuk ikat kenangan selain dengan tulisan, kan? Gambar, adakala tak mampu menceritakan segalanya, dan tak membantu meluahkan segalanya yang terpendam. Mungkin sebab tu saya terlalu sukakan menulis. (Dan saya suka orang yang suka menulis). <3

Akhir-akhir ni saya dah mula slow sikit menulis di Facebook. Sebab saya dah jarang sangat buka facebook. Rasa macam serba sedikit dah hilang minat nak scroll Facebook. Mood swing? Oh tak, tapi saya rasa Facebook terlalu penuh dengan kisah fake, kisah yang nak impress orang lain, kisah yang show off, kisah yang entah saya tak berminat untuk baca. Minat saya adalah tentang inspirasi, tentang motivasi, inshaAllah nanti saya bersihkan Facebook saya betul-betul, supaya apa yang keluar di newsfeed saya adalah apa yang benar-benar saya perlu dan mahu baca.

Saya ada terfikir satu topik untuk ditulis di sini. Taknak janji bila saya akan tulis tapi saya cuba secepat mungkin. InshaAllah.

Terima kasih untuk anda yang dari dulu mengikuti penulisan saya. <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...